ta bort färg på betongtrappa

halka i och en hal trappa kan vara förenat med fara både för de som bor i huset och dess gäster. Ibland kan det krävas två lager med kemisk stripper, vilket egentligen är ganska logiskt eftersom det ofta sitter flera lager färg på fasaden. Trappor utomhus, källartrappan är från den tid huset byggdes, alltså från 30-talet någon gång. Om du lunds universitet ekonomiavdelning använder en kemisk stripper som innehåller gift, bör du använda skyddsmask, handskar och säkerhetsglasögon. Eftersom tungmetallen bly är skadlig för kroppen, är det viktigt att du inte andas in damm och liknande från färgen i samband med att du avlägsnar den från fasaden.

När du har skrapat bort gammal färg, både lösa flagor och färg som fortfarande sitter bra, får du en trären yta. Nu har stegen slitits så mycket att de börjat vittra. Om så är fallet, börjar du med att torka den med hjälp av en trasa eller hårfön.

När den har fått verka den tid som rekommenderas enligt förpackningen, kan du enkelt skrapa bort den gamla färgen med hjälp av en färgskrapa eller kittkniv. Att måla en betongtrappa utomhus är inte alltid helt lyckat. Genom att göra ett bra förarbete säkerställer du att den nya färgen kommer att göra sig bra på ytan under en lång tid framöver. En målad betongtrappa håller därför inte speciellt länge och redan efter någon vinter kan målarfärgen börja flagna och det är dags att måla om betongtrappan igen. En kemisk stripper innehåller väldigt starka kemikalier som kan missfärga ytan om den lämnas att verka för länge. Hur lång tid kemikalien behöver för att verka varierar mellan olika produkter. Betongen flagar och det är nästan farligt att använda trappan. Istället för att måla betongtrappan, vad ska man då göra om man vill renovera betongtrappan och inte orkar måla om trappan eller altanen varje år eller om man vill undvika en hal yttertrappa? På så vis underlättar du städningen när jobbet har utförts.ta bort färg på betongtrappa

När man målar om sin fasad eller husgrund blir ofta betongtrappan ett problem eftersom den inte längre passar in i husets stil.
Behöver tips på enklaste sättet att få bort gammal målarfärg (flera lager) från farstutrappen av betong.
Hur får man tillväga.
Skämmer betongtrappan ditt hus?
Har din betongtrappa skador eller är kanske hal eller färgflagnad?

Tvåfärgad skalbagge inomhus
Göra bort sig på tv
Ta bort klotter malmö