uppsala konstmuseum philadelphia målningar

som i senare tid hängda på en krok. Ericsson och mäter. Kanske var det årets höjdpunkt. Graverad av Gustaf Ljungberger. Sonny var först ut och han visade upp sitt album med gamla visitkort från äldre dagar med kända namn som Oldenburg, Wedberg och 30 st andra kända handlare och samlare och som han la ut texten kring så som bara han kan. Enligt förordningen hade skepparna ingen rätt att anlita andra för bärgning än den egna besättningen eller dykerikommissionen. På kvällen var vi ett trevligt gäng som besökte restaurang Arsenalen. Samma helg höll Gorny Mosch i München auktion och där fick jag en Karl XII-medalj i fint skick. Dan hade ombett oss att ta med föremål att visa upp och berätta kring. Oldenburgska samlingen som skulle säljas, alltså efter storhertig Friedrich August von Oldenburg.

Under helgen var jag ut på en liten numismatisk rundtur till. 2018-04-Hemma igen efter ett par dagar med numismatik och annat nere i Helsingborg. Från Sverige hade han samlat ihop 247 mynt och medaljer varav flera var riktiga rariteter och i goda kvalitéer. Mellan MiSAB:s höst- och vårauktion arrangerade också firman några webauktioner där jag på vårauktionen ropade in ett par gamla medaljkataloger.

MiSAB 20 Kul och spännande tillställning igen! Efter 1941 torterades och dödades omkring 20 000 sovjetiska fångar i Belsen. Exakt.15 passerade vi insläppet. . Alltsedan mitten av 1890-talet utvidgade han sina lund saluhallen öppettider förvärv till den europeiska marknaden och gjorde inköp hos Spink Son, Jaques Schulman med flera välkända mynthandlare. Vår guidade rundtur avslutades på Lövsta med en gruppbild över vi som var med på den här intressanta tur. Det var mitt första besök på den mässan och det blev en riktig positiv överraskning. Både i Tyskland och England hyllades han som Napoleons mest konsekventa och oförsonliga motståndare, men det var ett politiskt symbolvärde som inte gick att växla in i hårdvaluta. Kan bero på det dåliga vädret som inte lockade till promenader. Pedersen mynthandel hade tagit med flera medaljer i toppskick varav några fick nya ägare. Senare på kvällen var det en samlarträff på hotell Mollberg och det var lika värdelöst som de få andra gångerna jag varit där.

Måste man tänka om jag vet inte. Men tyvärr hittade jag inte något av intresse. . Karl XIV Johan, den förste i en ny kungaätt, hade inget personligt emot sin företrädare, men han var livrädd för all gustaviansk opposition.