blå tåget uppsala

drycker i första klass som kaffe och. Som tilltugg fanns bland annat bullar och muffins, ostfrallor, en mer matig smörgås med brie och salami, samt rökt lax med pepparrotsmajonäs. Du kan även nå oss. Egentligen är det inte speciellt konstigt då de två bolagen snarare kompletterar än konkurrerar då de har ganska olika inriktningar på sina verksamheter. Trots att vi endast var två personer och det fanns ganska många bord i restaurangen förklarade hon att det inte var säkert att vi skulle hinna med lunch innan Stockholm. Tanken var att trafikera sträckan Stockholm-Göteborg med gamla (men nyrenoverade) 60-talsvagnar och erbjuda bra komfort och hög service för de som också vill kunna njuta av tågresan. Turen var på vår sida, 20 minuter senare med lite mindre än en timme kvar till Stockholm blinkade dosan och vi återvände till restaurangvagnen där ett bord fanns förberett. Bland förrätterna fanns exempelvis löjromstoast och parmalindad viltsvinspaté och bland huvudrätterna Biff Rydberg, champagnebakad bergtunga eller dagens fångst från havet. Vagnarna är från 1960-talet och är renoverade samt försedda med eluttag och Internetförbindelse. Alla bord var fulla men det var endast två personer före i kön som ringlade genom korridoren i riktning mot barvagnen.

För att boka söker du fram lediga biljetter och bokar direkt på denna sida. Blå Tåget, projektet Blå Tåget inleddes den 11 december 2011 av Skandinaviska Jernbanor, ett privat initiativ som möjliggjordes efter avregleringen av den svenska tågtrafiken. Allt kändes elegant med gamla tidens lyx. Det var svårt att tro att detta handlade om ett inrikeståg i Sverige. Till kaffet gick det även att beställa kaffedrinkar. Fredag-söndag finns levande musik i barnvagnen, vilket även var fallet denna fredag. Restaurangvagnen, med ankomst till Stockholm vid 12-tiden var planen att även äta lunch ombord, både för att få testa servicen men lika mycket för att vi ändå skulle äta lunch. Andra klass på Blå Tåget. Det fanns även en trerätters tågmeny, med eller utan dryckespaket, umeå cykel och moped samt en dagens rätt. Efter att ha varit ombord på Orientexpressen ett år tidigare går det onekligen att notera vissa likheter, även om inredningen där förstås är betydligt mer exklusiv.

Med en snabb lunch valde vi dock deras standardvin som inte kallas husets vin utan förstås tågets vin och som vi även korrekt fick provsmaka. Punktlig avgång strax före klockan.