vuxna barn som bor hemma

Det är ett jätte jobbigt ämne. Betalar man ingenting hemma och blir servad finns risken att man inte lägger manken till för att skaffa ett jobb som man ekonomiskt kan överleva. I dag bor de kvar hemma hos sina föräldrar allt längre. Där ligger summorna runt 3500. Familjerådgivare Ingrid Winterhof svarar: Jag förstår att du är en trött mamma och att orken tryter. Kan man slänga ut sitt barn? Jag har sökt på nätet, gällande vad ungdomar betalar hemma. Jag varken kan eller vill förstöra relationen till min son som jag älskar över allt annat. Vad ska jag göra för att få slut på det här utan att såra någon?

De måste förstå vad det innbär att gå från barn till "vuxen" och kostnaden för att "leva". Man kan inte riktigt vara sig själv och göra vad man vill med främmande folk i huset. Jag kan ibland bli jätte irriterad när de väl får sitt bidrag el lön.

Ska vuxna barn betala hemma? Hur man skriver ett kontrakt för vuxna barn som bor hemma

18 åringen, jobbar helger och kvällar, men inget heltidsjobb. Regler måste göras upp, till exempel att ha ett bestämt klockslag när det ska vara "tyst" i bostaden och vilka dagar det är lämpligt att sonen tar hem vänner. Prata med honom om vad han själv tycker är rimligt i fråga om betalning och vad han praktiskt kan utföra i hemmet och låt honom vara med och fatta beslut i det. Han betalar inget för att bo hemma eftersom han bara har haft ströjobb sedan han slutade gymnasiet. När jag får lön, är det först räkningar, bensin, mat och har man då lite tur. Jag är lite av en hönsmamma och låter barnen bo hemma med värsta hotell standarden. Han är vuxen och lever i ert hem och till stor del är det era regler som ska gälla. Därefter tar ni en diskussion med honom och presenterar de regler som ni kräver att han måste efterleva om han ska fortsätta bo kvar hemma. Tvärtom är det en nödvändighet för hela familjen. Så får man även någon krona kvar till nöjen. Och det är inte ovanligt att föräldrarna fortsätter att serva sina barn och dessutom står för uppehället. Men nu har jag och min man försökt att diskutera med dem, om kostnader att bo hemma osv.

Nu orkar jag inte leva så här längre! Så mycket bör barnen betala hemma - Sydsvenskan Hur kickar man ut en överåring? När vuxna barn vägrar