breda ligament i livmodern delar

de ischial ryggarna pubocervical ligament, sidan av halsen den blygd- symphysisen, sjukdomar som gäller livmodern, det kan finnas flera patologier, och sjukdomen villkorar att gälla livmodern. När ett ägg mognat spricker äggblåsan och ägget fångas upp av en äggledare. Adenomyosis, halscancer, cancer av endometriumen eller den livmoder- cancern. Dessa flödar ut till och med slidan i månadstidningperioden.

breda ligament i livmodern delar

Om din smärta misstänks komma från livmoder eller äggstockar kommer vi på KRY att hänvisa dig till fysisk undersökning, utan kostnad. Det är inte farligt att röra vid livmodertappen. Om en kvinna inte blir gravid, är de bästa lagrarna av endometriumen med blod från blodkärlen skjulet.

Lubrikation kallas vätskan som bildas om man blir sexuellt upphetsad, några får mer, några mindre. Det är också genom livmodertappen och vidare genom livmoderhalsen som spermier tar sig upp för att kunna befrukta ett ägg. Den vanligast förekommande smärtan dyker upp i samband med ägglossning. När du bör söka vård, om du plötsligt har fått kraftig smärta i nedre delen av magen bör du uppsöka vård på en akutmottagning. Slidans väggar ligger annars mot varandra. Blygdben, blygdbenet är en skelettdel som sitter framför urinblåsan och bakom venusberget. De är ovala och ungefär tre centimeter långa.

Urinröret, urinröret är det som kiss kommer ut igenom. Den avskiljer blåsan och tarmarna. Mitt i den finns ett litet hål och det är genom livmodertappen som mensblodet rinner ut i slidan.